Ciasto marchewkowe

1


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
olej1 szklanka
cukier1 szklanka
mąka1.6 szklanek
jajko3 sztuki
starta marchewka2 szklanki
soda oczyszczona1.5 łyżeczek
cynamon1.5 łyżeczek
kakao1.5 łyżeczek
proszek do pieczenia1.5 łyżeczek
polewa czekoladowa1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Cukier utrzeć z olejem. Dodawać stopniowo po jednym jajku, a następnie wsypywać stopniowo mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao oraz sodę. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
Na samym końcu dodać startą marchewkę i jeszcze raz wymieszać.
Krok 3
Ciasto wlać do blaszki o wymiarach 24x30cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Krok 4
Piec w temp. 190-200 Stopni C przez ok. 40 min.
Krok 5
Po upieczeniu ciasto polewamy rozrobioną polewą.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl