|
Składniki | ||
olej | 1 szklanka | |
cukier | 1 szklanka | |
mąka | 1.6 szklanek | |
jajko | 3 sztuki | |
starta marchewka | 2 szklanki | |
soda oczyszczona | 1.5 łyżeczek | |
cynamon | 1.5 łyżeczek | |
kakao | 1.5 łyżeczek | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukier utrzeć z olejem. Dodawać stopniowo po jednym jajku, a następnie wsypywać stopniowo mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao oraz sodę. Dokładnie wymieszać. |
Krok 2 |
Na samym końcu dodać startą marchewkę i jeszcze raz wymieszać. |
Krok 3 |
Ciasto wlać do blaszki o wymiarach 24x30cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. |
Krok 4 |
Piec w temp. 190-200 Stopni C przez ok. 40 min. |
Krok 5 |
Po upieczeniu ciasto polewamy rozrobioną polewą. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |