| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 1 szklanka | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka | 1.6 szklanek | |
| jajko | 3 sztuki | |
| starta marchewka | 2 szklanki | |
| soda oczyszczona | 1.5 łyżeczek | |
| cynamon | 1.5 łyżeczek | |
| kakao | 1.5 łyżeczek | |
| proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
| polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cukier utrzeć z olejem. Dodawać stopniowo po jednym jajku, a następnie wsypywać stopniowo mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao oraz sodę. Dokładnie wymieszać. |
| Krok 2 |
| Na samym końcu dodać startą marchewkę i jeszcze raz wymieszać. |
| Krok 3 |
| Ciasto wlać do blaszki o wymiarach 24x30cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. |
| Krok 4 |
| Piec w temp. 190-200 Stopni C przez ok. 40 min. |
| Krok 5 |
| Po upieczeniu ciasto polewamy rozrobioną polewą. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |