Przygotowanie |
Krok 1 |
Najpierw myję i obieram marchew, ścieram na tarce o średnich lub dużych oczkach. Gotową odsączam z nadmiaru soku. |
Krok 2 |
Kolejno rozpuszczam Kasię i pozostawiam do ostygnięcia. |
Krok 3 |
W tym czasie przesiewam mąki do miski i mieszam z pozostałymi suchymi składnikami. |
Krok 4 |
W innym naczyniu ucieram jaja z cukrem, aż powstanie gładka i puszysta masa. |
Krok 5 |
Wciąż ucierając dodaję ostudzoną Kasie i marchewkę. Chwilę miksuję, aż składniki się połączą. |
Krok 6 |
Po tym czasie partiami dodaję mąkę z dodatkami i wszystko razem mieszam. |
Krok 7 |
Gotową masę przekładam do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy (27x38) i piekę około 40 min. w 180 C. |