|
Składniki | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 1.5 szklanek | |
olej | 1.25 szklanek | |
mąka | 2 szklanki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
soda | 1 łyżeczka | |
przyprawa do piernika | 1 łyżka | |
starta marchewka | 2 szklanki | |
ananas z puszki (w kawałkach) | 0.5 opakowań | |
jabłko pokrojone w kostkę | 2 sztuki | |
posiekane orzechy | 0.5 szklanek | |
rodzynki | 0.5 szklanek | |
czekolada gorzka 70% | 2 opakowania |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej, następnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do pierników. Mieszamy i dodajemy marchew, ananasa, jabłko i orzechy. Mieszamy i wylewamy na dużą, prostokątną blachę. |
Krok 2 |
Pieczemy ok. godziny w temp. 180 st. C. |
Krok 3 |
Sprawdzamy patyczkiem przed wyjęciem z piekarnika. |
Krok 4 |
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nią przestudzone ciasto. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |