| |||||||||
| Składniki | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 1.5 szklanek | |
| olej | 1.25 szklanek | |
| mąka | 2 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| soda | 1 łyżeczka | |
| przyprawa do piernika | 1 łyżka | |
| starta marchewka | 2 szklanki | |
| ananas z puszki (w kawałkach) | 0.5 opakowań | |
| jabłko pokrojone w kostkę | 2 sztuki | |
| posiekane orzechy | 0.5 szklanek | |
| rodzynki | 0.5 szklanek | |
| czekolada gorzka 70% | 2 opakowania |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej, następnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do pierników. Mieszamy i dodajemy marchew, ananasa, jabłko i orzechy. Mieszamy i wylewamy na dużą, prostokątną blachę. |
| Krok 2 |
| Pieczemy ok. godziny w temp. 180 st. C. |
| Krok 3 |
| Sprawdzamy patyczkiem przed wyjęciem z piekarnika. |
| Krok 4 |
| Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nią przestudzone ciasto. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |