Ciasto marchewkowe z jabłkami

27


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
cukier1.5 szklanek
olej1.25 szklanek
mąka2 szklanki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
soda1 łyżeczka
przyprawa do piernika1 łyżka
starta marchewka2 szklanki
ananas z puszki (w kawałkach)0.5 opakowań
jabłko pokrojone w kostkę2 sztuki
posiekane orzechy0.5 szklanek
rodzynki0.5 szklanek
czekolada gorzka 70%2 opakowania
Przygotowanie
Krok 1
Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej, następnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do pierników. Mieszamy i dodajemy marchew, ananasa, jabłko i orzechy. Mieszamy i wylewamy na dużą, prostokątną blachę.
Krok 2
Pieczemy ok. godziny w temp. 180 st. C.
Krok 3
Sprawdzamy patyczkiem przed wyjęciem z piekarnika.
Krok 4
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nią przestudzone ciasto.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl