|
Składniki | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 1 szklanka | |
mąka | 1.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
olej | 4 łyżki | |
śliwek | 20 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka rozbić, dodać cukier, zmiksować i dodawać mąkę, proszek i olej (ja zawsze wrzucam wszystko na raz i wychodzi, ale w oryginale jest jak wcześniej). |
Krok 2 |
Wyłożyć masę na wysmarowaną blachę (obtoczoną wcześniej bułką tartą). |
Krok 3 |
Na ciasto położyć połówki śliwek-skórką do dołu (kiedyś dałam skórką do góry i spadły wszystkie na dno). |
Krok 4 |
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 40 min. w 180 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |