| |||||||||
| Składniki | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka | 1.5 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| olej | 4 łyżki | |
| śliwek | 20 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka rozbić, dodać cukier, zmiksować i dodawać mąkę, proszek i olej (ja zawsze wrzucam wszystko na raz i wychodzi, ale w oryginale jest jak wcześniej). |
| Krok 2 |
| Wyłożyć masę na wysmarowaną blachę (obtoczoną wcześniej bułką tartą). |
| Krok 3 |
| Na ciasto położyć połówki śliwek-skórką do dołu (kiedyś dałam skórką do góry i spadły wszystkie na dno). |
| Krok 4 |
| Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 40 min. w 180 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |