Ciasto murzynkowo - piernikowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier - 2 szklanki
  • kakao - 3 łyżki
  • mleko - 0.75 szklanek
  • jajko - 3 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • mąka - 2 szklanki
  • przyprawa do piernika - 1 opakowanie
  • bakalie - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka włożyć Kasię, cukier, kakao i mleko i postawić na piec.
  2. Doprowadzić do wrzenia.
  3. Ostudzić i dodać do tego pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
  4. Gotowe ciasto wlewać do formy lub foremek w różnym kształcie. Ja miałam formę gwiazdkę.
  5. Formę wysmarować i obsypać bułką tartą.