Ciasto Na pizzę

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

661

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

0.5 szklanki

2 dekagramy

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z drożdży, cukru, połowy wody i 1-2 łyżek mąki zrobić rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać sól, olej, resztę wody i wyrośnięte drożdże.

Krok 2

Wyrabiać ciasto do momentu, aż zacznie odchodzić od rąk i będzie puszyste (to ciasto nie wymaga już wyrastania).

Krok 3

Dużą blachę posmarować Kasią i posypać mąką.

Krok 4

Ciasto cienko rozwałkować robiąc grubszy brzeg, posmarować sosem pomidorowym i posypać serem - Margarita gotowa. Reszta dodatków według uznania, trzeba tylko pamiętać, aby nie dawać zbyt dużo mokrych składników (to dotyczy każdej pizzy).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Na pizzę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Na pizzę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Na pizzę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Na pizzę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Na pizzę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Na pizzę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Na pizzę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej