Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia
  • 90 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • masa krówkowa - 1 opakowanie
  • herbatniki - 100 sztuk
  • słodka śmietanka 30% - 500 mililitrów
  • czekolada - 300 gramów

Sposób przygotowania:

  1. 1 warstwa- Na blasze wyłożyć herbatniki. Przygotować 1 budyń. Na herbatniki rozłożyć budyń.
  2. 2 warstwa-Nałożyć kolejną warstwę herbatników rozsmarować połowę masy krówkowej.
  3. 3 warstwa- Na masę krówkową (z 2 warstwy). Kolejno wyłożyć połowę rozpuszczonej czekolady,
  4. 4 warstwa- na to kolejna porcja herbatników. Teraz ze śmietany 30% zrobić bitą śmietanę (np. mikserem). Bitą śmietanę rozlać na herbatniki.
  5. 5 warstwa- Kolejna warstwa herbatników na to reszta budyniu.
  6. 6 warstwa- Herbatniki i reszta masy krówkowej.
  7. 7-warstwa (ostatnia)-Herbatniki i na to reszta rozpuszczonej czekolady.
  8. Teraz wstawić do lodówki na 1h.(Zimą można wystawić na dwór/balkon na ok pół godziny). Smacznego