Ciasto orzechowe

6


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia180 gramów
zmielone orzechy włoskie 150 gramów
bułka tarta160 gramów
cukier150 gramów
proszek do pieczenia10 gramów
jajko4 sztuki
starta skórka z 1 pomarańczy1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Do dużej miski wsyp orzechy, tartą bułkę, cukier i 2/3 skórki z pomarańczy, wymieszaj mikserem.
Krok 2
Połącz ze stopioną i przestudzoną Kasią, a następnie, cały czas mieszając, kolejno dodawaj po jednym jajku.
Krok 3
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią foremki (najlepsza będzie półokrągła forma na comber, ale może też tu być zwykła keksówka o długości około 25 cm).
Krok 4
Piecz 45 min. w 180 st. C.
Krok 5
Upieczone ciasto udekoruj resztą skórki z pomarańczy.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl