| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 180 gramów | |
| zmielone orzechy włoskie | 150 gramów | |
| bułka tarta | 160 gramów | |
| cukier | 150 gramów | |
| proszek do pieczenia | 10 gramów | |
| jajko | 4 sztuki | |
| starta skórka z 1 pomarańczy | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do dużej miski wsyp orzechy, tartą bułkę, cukier i 2/3 skórki z pomarańczy, wymieszaj mikserem. |
| Krok 2 |
| Połącz ze stopioną i przestudzoną Kasią, a następnie, cały czas mieszając, kolejno dodawaj po jednym jajku. |
| Krok 3 |
| Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią foremki (najlepsza będzie półokrągła forma na comber, ale może też tu być zwykła keksówka o długości około 25 cm). |
| Krok 4 |
| Piecz 45 min. w 180 st. C. |
| Krok 5 |
| Upieczone ciasto udekoruj resztą skórki z pomarańczy. |
| Autor: MojeCiasto.pl |