|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 180 gramów | |
zmielone orzechy włoskie | 150 gramów | |
bułka tarta | 160 gramów | |
cukier | 150 gramów | |
proszek do pieczenia | 10 gramów | |
jajko | 4 sztuki | |
starta skórka z 1 pomarańczy | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do dużej miski wsyp orzechy, tartą bułkę, cukier i 2/3 skórki z pomarańczy, wymieszaj mikserem. |
Krok 2 |
Połącz ze stopioną i przestudzoną Kasią, a następnie, cały czas mieszając, kolejno dodawaj po jednym jajku. |
Krok 3 |
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią foremki (najlepsza będzie półokrągła forma na comber, ale może też tu być zwykła keksówka o długości około 25 cm). |
Krok 4 |
Piecz 45 min. w 180 st. C. |
Krok 5 |
Upieczone ciasto udekoruj resztą skórki z pomarańczy. |
Autor: MojeCiasto.pl |