Przygotowanie |
Krok 1 |
Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na makaron, dzielimy na pół i wykładamy nim dwie niskie, prostokątne formy do pieczenia. |
Krok 2 |
Ciasto smarujemy powidłami. |
Krok 3 |
Białka ubijamy ze szklanką cukru na sztywną, błyszczącą pianę. |
Krok 4 |
Smarujemy nią ciasta z powidłami, posypujemy posiekanymi orzechami. |
Krok 5 |
Pieczemy ciasto. |
Krok 6 |
Przygotowujemy krem budyniowy z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej, cukru i cukru waniliowego. Ugotować budyń i ostudzić. |
Krok 7 |
Dodać Kasię i zmiksować na puszystą masę. |
Krok 8 |
Na jeden placek wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim plackiem. |