| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na makaron, dzielimy na pół i wykładamy nim dwie niskie, prostokątne formy do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Ciasto smarujemy powidłami. |
| Krok 3 |
| Białka ubijamy ze szklanką cukru na sztywną, błyszczącą pianę. |
| Krok 4 |
| Smarujemy nią ciasta z powidłami, posypujemy posiekanymi orzechami. |
| Krok 5 |
| Pieczemy ciasto. |
| Krok 6 |
| Przygotowujemy krem budyniowy z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej, cukru i cukru waniliowego. Ugotować budyń i ostudzić. |
| Krok 7 |
| Dodać Kasię i zmiksować na puszystą masę. |
| Krok 8 |
| Na jeden placek wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim plackiem. |