|
Składniki | ||
galaretki (różne smaki) | 3 opakowania | |
mleko zagęszczone słodzone | 500 mililitrów | |
żelatyna | 3 łyżeczki | |
3 rożne owoce | 20 dekagramów | |
biszkopty | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Galaretkę rozmieszać w szklance gorącej wody razem z żelatyną, ostudzić, odlać połowę. |
Krok 2 |
Do drugiej połowy wlać 1/2 szklanki mleka, wymieszać, dodać owoce i wlać do tortownicy wyłożonej biszkoptami. |
Krok 3 |
Wstawić do lodówki na 10 minut, następnie wlać odlaną galaretkę wstawić do lodówki na 5-7 minut, zrobić to samo z pozostałymi dwiema galaretkami i mlekiem. |
Krok 4 |
Udekorować i wstawić do lodówki |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |