ciasto porzeczkowe

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
galaretki (różne smaki)3 opakowania
mleko zagęszczone słodzone500 mililitrów
żelatyna3 łyżeczki
3 rożne owoce20 dekagramów
biszkopty1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Galaretkę rozmieszać w szklance gorącej wody razem z żelatyną, ostudzić, odlać połowę.
Krok 2
Do drugiej połowy wlać 1/2 szklanki mleka, wymieszać, dodać owoce i wlać do tortownicy wyłożonej biszkoptami.
Krok 3
Wstawić do lodówki na 10 minut, następnie wlać odlaną galaretkę wstawić do lodówki na 5-7 minut, zrobić to samo z pozostałymi dwiema galaretkami i mlekiem.
Krok 4
Udekorować i wstawić do lodówki
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl