ciasto porzeczkowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • galaretki (różne smaki) - 3 opakowania
  • mleko zagęszczone słodzone - 500 mililitrów
  • żelatyna - 3 łyżeczki
  • 3 rożne owoce - 20 dekagramów
  • biszkopty - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę rozmieszać w szklance gorącej wody razem z żelatyną, ostudzić, odlać połowę.
  2. Do drugiej połowy wlać 1/2 szklanki mleka, wymieszać, dodać owoce i wlać do tortownicy wyłożonej biszkoptami.
  3. Wstawić do lodówki na 10 minut, następnie wlać odlaną galaretkę wstawić do lodówki na 5-7 minut, zrobić to samo z pozostałymi dwiema galaretkami i mlekiem.
  4. Udekorować i wstawić do lodówki