Ciasto porzeczkowe z kokosem
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • mąka pszenna - 400 gramów
  • cukier - 150 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • jajko - 1 sztuka
  • czerwone porzeczki - 300 gramów
  • posypka
  • wiórki kokosowe - 50 gramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier - 100 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
  2. Dodać Kasię i jajko. Wyrobić ciasto.
  3. Natłuścić formę o wymiarach 20 na 30 cm i wyklepać ją ciastem.
  4. Porzeczki ułożyć na cieście.
  5. Przygotować posypkę: zalać rozpuszczona Kasią cukier, wiórki oraz cukier waniliowy. Wymieszać i pokryć ciasto.