ciasto pychotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

48 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

3 opakowania

1 litr

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Kasię utrzeć na puch z cukrem i żółtkami.

Krok 3

Nadal ucierając, powoli dosypywać mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Następnie ostrożnie wymieszać z pianą z białek.

Krok 5

Budyń ugotować w mleku, dodając resztę cukru.

Krok 6

3/4 ilości ciasta włożyć do formy.

Krok 7

Na cieście rozłożyć warstwę jabłek, gorący budyń i przykryć resztą ciasta.

Krok 8

Udekorować kolorowymi jadalnymi dekoracjami wg uznania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka z galaretką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej