CIASTO RABARBAROWE Z RÓŻOWĄ PIANKĄ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

220 gramów

3 szklanki

1 łyżeczka

5 sztuk

0.75 szklanki

2 łyżeczki

beza:

5 sztuk

0.25 szklanki

1 sztuka

nadzienie:

1 kilogram

0.5 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

NADZIENIE: Rabarbar oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do rondelka, dodajć cukier oraz wodę. Podsmażyć chwilę całość. Przykryć i na wolnym ogniu dusić 10 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 2

CIASTO: Z mąki, cukru, aromatu, miękkiej Kasi, żółtek oraz proszku do pieczenia wyrobić dokładnie ciasto. Włożyć do zamrażarki na 20-25 minut.

Krok 3

BEZA: Białka ubić na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania, dodawać partiami cukier i kisiel.

Krok 4

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część ciasta wyłożyć do formy.

Krok 5

Mus z rabarbaru wylać na surowe ciasto.

Krok 6

Bezę z kisielem wylać na rabarbar.

Krok 7

Pozostałe ciasto zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posypać całość.

Krok 8

Ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40-45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO RABARBAROWE Z RÓŻOWĄ PIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO RABARBAROWE Z RÓŻOWĄ PIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO RABARBAROWE Z RÓŻOWĄ PIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO RABARBAROWE Z RÓŻOWĄ PIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO RABARBAROWE Z RÓŻOWĄ PIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO RABARBAROWE Z RÓŻOWĄ PIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO RABARBAROWE Z RÓŻOWĄ PIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej