Ciasto rafaello
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • użytkownik nie podał temperatury °C

Składniki:

  • mąka - 4 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 30 dekagramów
  • cukier puder - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie
  • żółtko - 4 sztuki
  • aromat waniliowy - 1 opakowanie
  • białko - 5 sztuk
  • czekolada - 1 unit
  • wiórki kokosowe - 10 dekagramów
  • cukier puder - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto wyrobić (gdy ciasto będzie za gęste, wlać trochę śmietany).
  2. Formy na babeczki wyłożyć ciastem, upiec na złoty kolor.
  3. W trakcie ubijania białek wsypać cukier, a pod koniec wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać.
  4. Napełnić babeczki wstawić do niezbyt gorącego piekarnika, aby piana zarumieniła się.
  5. Wystudzone babeczki polać roztopioną czekoladą .