Ciasto "SERENADA"
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  •  °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 20 dekagramów
  • mąka - 25 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 2.5 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • wierzch
  • pomarańcze - 1 sztuka
  • galaretka pomarańczowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać jajka, mąkę i proszek do pieczenia.
  2. Wylać na blachę.
  3. Udekorować cząstkami pomarańczy.
  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut.
  5. Wystudzić i wylać niecałą lekko stężałą galaretkę.