| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Formę obkładamy dokładnie papierem do pieczenia. Na formę układamy herbatniki, które wcześniej maczamy delikatnie w mleku. Na tak ułożone ciastka dajemy masę serową, na którą następnie ponownie układamy herbatniki zamoczone w mleku, a na koniec całość polewamy polewą kakaową. |
| Krok 2 |
| MASA: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wody, a następnie odkładamy, żeby ostygła. |
| Krok 3 |
| Kasię bardzo dokładnie ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy do tego żółtka, dalej ucierając. |
| Krok 4 |
| Ser biały mielimy bardzo dokładnie, a później dodajemy go do ucieranych wcześniej składników. |
| Krok 5 |
| Pod koniec dodajemy do tego wcześniej zrobioną galaretkę, która już tężeje. |
| Krok 6 |
| POLEWA: Kasię rozpuszczamy w rondelku, a później dodajemy do niego wodę, cukier i kakao i gotujemy. |
| Krok 7 |
| Następnie dodajemy również śmietanę i dobrze mieszamy. |