Przygotowanie |
Krok 1 |
Formę obkładamy dokładnie papierem do pieczenia. Na formę układamy herbatniki, które wcześniej maczamy delikatnie w mleku. Na tak ułożone ciastka dajemy masę serową, na którą następnie ponownie układamy herbatniki zamoczone w mleku, a na koniec całość polewamy polewą kakaową. |
Krok 2 |
MASA: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wody, a następnie odkładamy, żeby ostygła. |
Krok 3 |
Kasię bardzo dokładnie ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy do tego żółtka, dalej ucierając. |
Krok 4 |
Ser biały mielimy bardzo dokładnie, a później dodajemy go do ucieranych wcześniej składników. |
Krok 5 |
Pod koniec dodajemy do tego wcześniej zrobioną galaretkę, która już tężeje. |
Krok 6 |
POLEWA: Kasię rozpuszczamy w rondelku, a później dodajemy do niego wodę, cukier i kakao i gotujemy. |
Krok 7 |
Następnie dodajemy również śmietanę i dobrze mieszamy. |