Ciasto serowo-kokosowe

50


Łatwe


20 min.


1 os.

Składniki
Ciasto serowe::
Kostka do pieczenia Kasia80 gramów
mąka300 gramów
proszek do pieczenia15 gramów
twaróg150 gramów
mleko90 mililitrów
cukier4 łyżki
sól1 szczypta
Masa kokosowa:
Kostka do pieczenia Kasia170 gramów
wiórki kokosowe200 gramów
cukier200 gramów
białko jajka (L)1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj ciasto. Kasię roztop w rondelku i przestudź. W misce wymieszaj mikserem: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, twaróg, mleko i Kasię.
Krok 2
Ciasto wyłóż na posypany mąką stół i szybko zagnieć.
Krok 3
Formę o wymiarach 22 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj, włóż do formy i nakłuj widelcem.
Krok 4
Przygotuj masę kokosową. W garnku roztop Kasię, wsyp cukier i mieszaj, aż się rozpuści, zdejmij z ognia, wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj. Wystudzoną masę połącz z ubitą na sztywno pianą z białka.
Krok 5
Masę kokosową wyłóż na ciasto w formie i równo rozprowadź. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w 180 st.C.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl