Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. |
Krok 2 |
Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 min.w temp. 180 stopni. |
Krok 3 |
Jajka sparzyć, odzielić żółtka od białek. Masło, cukier, żółtka utrzeć na pulchną masę, następnie dodać ser śmietankowy i dalej ucierać. Galaretki ropuścić w szklance gorącej wody.
|
Krok 4 |
Do masy serowej dodać gęstniejącą cytrynową galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę wykładamy na biszkopt. |
Krok 5 |
Białka ubić na sztywną pianę dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijać.Następnie dodajemy gęstniejąca czerwoną galaretkę, delikatnie mieszamy. Wykładamy na masę serową. |