|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
jajko | 4 sztuki | |
mąka pszenna | 0.5 szklanek | |
cukier | 0.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Masa: | ||
śmietana 30 % | 600 gramów | |
wzmacniacz do śmietany | 2 opakowania | |
cukier waniliowy | 2 opakowania | |
Creme Paradies Dr Oetkera | 1 opakowanie | |
ser biały | 250 gramów | |
Przełożenie: | ||
truskawki | 25 dekagramów | |
maliny | 25 dekagramów | |
jeżyny | 25 dekagramów | |
Posypka: | ||
wiórki kokosowe | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Wymieszać, na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec 180 st. ok 30-35 min. |
Krok 2 |
Śmietanę ubić ze wzmacniaczem, cukrem waniliowym, później dodać sam proszek creme paradies, a na końcu serek. Wyrobić. |
Krok 3 |
Trochę masy rozsmarować na spodzie, położyć dowolne owoce, resztę kremu włożyć do praski do ziemniaków i wyciskać na ciasto. |
Krok 4 |
Polać purre owocowym lub dżemem i posypać wiórkami kokosowymi. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |