| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| mąka pszenna | 0.5 szklanek | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| Masa: | ||
| śmietana 30 % | 600 gramów | |
| wzmacniacz do śmietany | 2 opakowania | |
| cukier waniliowy | 2 opakowania | |
| Creme Paradies Dr Oetkera | 1 opakowanie | |
| ser biały | 250 gramów | |
| Przełożenie: | ||
| truskawki | 25 dekagramów | |
| maliny | 25 dekagramów | |
| jeżyny | 25 dekagramów | |
| Posypka: | ||
| wiórki kokosowe | 20 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Wymieszać, na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec 180 st. ok 30-35 min. |
| Krok 2 |
| Śmietanę ubić ze wzmacniaczem, cukrem waniliowym, później dodać sam proszek creme paradies, a na końcu serek. Wyrobić. |
| Krok 3 |
| Trochę masy rozsmarować na spodzie, położyć dowolne owoce, resztę kremu włożyć do praski do ziemniaków i wyciskać na ciasto. |
| Krok 4 |
| Polać purre owocowym lub dżemem i posypać wiórkami kokosowymi. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |