Ciasto tarte z kokosem i orzechami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 5 sztuk
  • mąka - 1 szklanka
  • cukier - 0.5 szklanek
  • kakao - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem
  • mleko - 0.5 litrów
  • cukier - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • wiórki kokosowe - 250 gramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • polewa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • mleczna czekolada - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.
  2. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypywać po łyżce do jajek z cukrem delikatnie mieszając.
  3. Mleko zagotować z cukrem, wsypać kokos, gotować około 20 minut.
  4. Dodać Kasię, wymieszać, zostawić do ostygnięcia.
  5. Zimną masę przełożyć na ciasto.
  6. Można wcześniej posmarować biszkopt dżemem.
  7. Kasię stopić z czekoladą, polać wierzch ciasta.
  8. Można posypać górę kokosem.