Ciasto tarte z kokosem i orzechami

15


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko5 sztuk
mąka1 szklanka
cukier0.5 szklanek
kakao2 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Krem:
mleko0.5 litrów
cukier0.5 szklanek
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
wiórki kokosowe250 gramów
cukier waniliowy1 opakowanie
Polewa:
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
mleczna czekolada200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.
Krok 2
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypywać po łyżce do jajek z cukrem delikatnie mieszając.
Krok 3
Mleko zagotować z cukrem, wsypać kokos, gotować około 20 minut.
Krok 4
Dodać Kasię, wymieszać, zostawić do ostygnięcia.
Krok 5
Zimną masę przełożyć na ciasto.
Krok 6
Można wcześniej posmarować biszkopt dżemem.
Krok 7
Kasię stopić z czekoladą, polać wierzch ciasta.
Krok 8
Można posypać górę kokosem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl