|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
jajko | 5 sztuk | |
mąka | 1 szklanka | |
cukier | 0.5 szklanek | |
kakao | 2 łyżki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Krem: | ||
mleko | 0.5 litrów | |
cukier | 0.5 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 200 gramów | |
wiórki kokosowe | 250 gramów | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
Polewa: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 125 gramów | |
mleczna czekolada | 200 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka. |
Krok 2 |
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypywać po łyżce do jajek z cukrem delikatnie mieszając. |
Krok 3 |
Mleko zagotować z cukrem, wsypać kokos, gotować około 20 minut. |
Krok 4 |
Dodać Kasię, wymieszać, zostawić do ostygnięcia. |
Krok 5 |
Zimną masę przełożyć na ciasto. |
Krok 6 |
Można wcześniej posmarować biszkopt dżemem. |
Krok 7 |
Kasię stopić z czekoladą, polać wierzch ciasta. |
Krok 8 |
Można posypać górę kokosem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |