Ciasto truskawkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

0.75 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

krem:

250 gramów

0.5 litra

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie biszkopta: białka ubić z cukrem , dodać żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem. Upiec.

Krok 2

Wykonanie kremu: Zagotować budyń i wystudzić. Utrzeć 250 g KASI i połączyć z zimnym budyniem.

Krok 3

Galaretkę truskawkową rozpuścić w dwóch szklankach wody. Na biszkopt wyłożyć krem, na to poukładać 1 kg truskawek i zalać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej