Ciasto ucierane ze śliwkami

17


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka3 szklanki
jajko5 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
cukier1 szklanka
cukier waniliowy1 opakowanie
proszek do pieczenia3 łyżeczki
mleko12 łyżek
śliwki0.5 kilogramów
Przygotowanie
Krok 1
Kasię roztopić wcześniej, by wystygła.
Krok 2
Ubić jajka, dodając stopniowo cukier.
Krok 3
Następnie wlewamy powoli zimną Kasię i dalej miksujemy do jednolitej masy.
Krok 4
Potem dodajemy po 1 łyżce mąki, mieszając drewnianą łyżką.
Krok 5
Na końcu dodajemy około 12 łyżek mleka, dalej mieszając.
Krok 6
Gotowe ciasto wylewamy na brytfankę, układamy śliwki.
Krok 7
Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 160 stopni.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl