|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 3 szklanki | |
jajko | 5 sztuk | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
cukier | 1 szklanka | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki | |
mleko | 12 łyżek | |
śliwki | 0.5 kilogramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię roztopić wcześniej, by wystygła. |
Krok 2 |
Ubić jajka, dodając stopniowo cukier. |
Krok 3 |
Następnie wlewamy powoli zimną Kasię i dalej miksujemy do jednolitej masy. |
Krok 4 |
Potem dodajemy po 1 łyżce mąki, mieszając drewnianą łyżką. |
Krok 5 |
Na końcu dodajemy około 12 łyżek mleka, dalej mieszając. |
Krok 6 |
Gotowe ciasto wylewamy na brytfankę, układamy śliwki. |
Krok 7 |
Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 160 stopni. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |