Ciasto wedel
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 9 sztuk
  • cukier - 9 łyżek
  • mąka - 9 łyżek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • kakao - 2 łyżki
  • zmielone orzechy - 2 łyżki
  • krem czekoladowy
  • budyń czekoladowy - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 litrów
  • cukier - 4 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • dodatkowo
  • galaretka zielona - 1 opakowanie
  • galaretka czerwona - 250 gramów
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie
  • wierzch
  • orzechy zmielone - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodawać cukier i żółtka, ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej orzechy zmielone, trzecia zostawić bez dodatków. Ciasta wylać na blachy o wymiarach 25/30 wysmarowane olejem. Piec.
  2. Krem czekoladowy: budyń ugotować wg. opisu na opakowaniu, gdy przestygnie utrzeć z margaryną na krem. Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu.
  3. Przełożenie ciasta: biszkopt jasny - krem - tężejąca galaretka zielona - biszkopt ciemny - krem - galaretka czerwona - biszkopt orzechowy - polewa - orzechy mielone. Smacznego.