Ciasto wedel

1


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko9 sztuk
cukier9 łyżek
mąka9 łyżek
proszek do pieczenia1 łyżka
kakao2 łyżki
zmielone orzechy2 łyżki
Krem czekoladowy:
budyń czekoladowy1 opakowanie
mleko0.5 litrów
cukier4 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Dodatkowo:
galaretka zielona1 opakowanie
galaretka czerwona250 gramów
polewa czekoladowa1 opakowanie
Wierzch:
orzechy zmielone1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodawać cukier i żółtka, ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej orzechy zmielone, trzecia zostawić bez dodatków. Ciasta wylać na blachy o wymiarach 25/30 wysmarowane olejem. Piec.
Krok 2
Krem czekoladowy: budyń ugotować wg. opisu na opakowaniu, gdy przestygnie utrzeć z margaryną na krem. Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu.
Krok 3
Przełożenie ciasta: biszkopt jasny - krem - tężejąca galaretka zielona - biszkopt ciemny - krem - galaretka czerwona - biszkopt orzechowy - polewa - orzechy mielone. Smacznego.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl