|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
jajko | 9 sztuk | |
cukier | 9 łyżek | |
mąka | 9 łyżek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżka | |
kakao | 2 łyżki | |
zmielone orzechy | 2 łyżki | |
Krem czekoladowy: | ||
budyń czekoladowy | 1 opakowanie | |
mleko | 0.5 litrów | |
cukier | 4 łyżki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
Dodatkowo: | ||
galaretka zielona | 1 opakowanie | |
galaretka czerwona | 250 gramów | |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie | |
Wierzch: | ||
orzechy zmielone | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodawać cukier i żółtka, ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej orzechy zmielone, trzecia zostawić bez dodatków. Ciasta wylać na blachy o wymiarach 25/30 wysmarowane olejem. Piec. |
Krok 2 |
Krem czekoladowy: budyń ugotować wg. opisu na opakowaniu, gdy przestygnie utrzeć z margaryną na krem. Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu. |
Krok 3 |
Przełożenie ciasta: biszkopt jasny - krem - tężejąca galaretka zielona - biszkopt ciemny - krem - galaretka czerwona - biszkopt orzechowy - polewa - orzechy mielone. Smacznego. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |