| |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| jajko | 9 sztuk | |
| cukier | 9 łyżek | |
| mąka | 9 łyżek | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżka | |
| kakao | 2 łyżki | |
| zmielone orzechy | 2 łyżki | |
| Krem czekoladowy: | ||
| budyń czekoladowy | 1 opakowanie | |
| mleko | 0.5 litrów | |
| cukier | 4 łyżki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| Dodatkowo: | ||
| galaretka zielona | 1 opakowanie | |
| galaretka czerwona | 250 gramów | |
| polewa czekoladowa | 1 opakowanie | |
| Wierzch: | ||
| orzechy zmielone | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodawać cukier i żółtka, ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej orzechy zmielone, trzecia zostawić bez dodatków. Ciasta wylać na blachy o wymiarach 25/30 wysmarowane olejem. Piec. |
| Krok 2 |
| Krem czekoladowy: budyń ugotować wg. opisu na opakowaniu, gdy przestygnie utrzeć z margaryną na krem. Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu. |
| Krok 3 |
| Przełożenie ciasta: biszkopt jasny - krem - tężejąca galaretka zielona - biszkopt ciemny - krem - galaretka czerwona - biszkopt orzechowy - polewa - orzechy mielone. Smacznego. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |