Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble)
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.25 opakowań
  • mąka - 0.5 szklanek
  • cukier brązowy - 0.3 szklanek
  • płatki owsiane - 0.3 szklanek
  • płatki migdałowe - 4 łyżki
  • wiśnie - 400 gramów

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj krótko mikserem Kasię, mąkę i cukier.
  2. Następnie za pomocą palców zagnieć ciasto w kruszonkę.
  3. Dno małych wecków wysmaruj Kasią. Do każdego słoiczka wsyp łyżeczkę płatków migdałowych.
  4. Wiśnie rozmroź i odsącz na sicie. Wymieszaj z płatkami owsianymi.
  5. Do przygotowanych słoiczków przełóż wiśnie wymieszane z płatkami.
  6. Całość posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 200 st.C. Posyp pozostałymi płatkami migdałowymi i od razu podawaj.