Ciasto wiśniowe w słoiczkach (crumble)

37


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia0.25 opakowań
mąka0.5 szklanek
cukier brązowy0.3 szklanek
płatki owsiane0.3 szklanek
płatki migdałowe 4 łyżki
wiśnie400 gramów
Przygotowanie
Krok 1
W misce wymieszaj krótko mikserem Kasię, mąkę i cukier.
Krok 2
Następnie za pomocą palców zagnieć ciasto w kruszonkę.
Krok 3
Dno małych wecków wysmaruj Kasią. Do każdego słoiczka wsyp łyżeczkę płatków migdałowych.
Krok 4
Wiśnie rozmroź i odsącz na sicie. Wymieszaj z płatkami owsianymi.
Krok 5
Do przygotowanych słoiczków przełóż wiśnie wymieszane z płatkami.
Krok 6
Całość posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 200 st.C. Posyp pozostałymi płatkami migdałowymi i od razu podawaj.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl