Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka, Kasię, kakao, zagnieść ciasto. |
Krok 2 |
Ciasto podzielić na 3 części, blaszkę o wymiarach 28x24 cm wysmarować lekko Kasią, wyłożyć papierem do pieczenia, 2 części ciasta podmrozić w zamrażarce, trzecią rozgnieść palcami dno blaszki, nakłuć widelcem. |
Krok 3 |
Agrest podlać łyżką wody, zagotować, do gorącego wsypać dwie agrestowe galaretki, wystudzić, wylać na ciasto, następnie zetrzeć jedną część ciasta (na tarce jarzynowej na grubych oczkach). |
Krok 4 |
Zimne białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać pod koniec cukier i budynie, wyłożyć na ciasto, na to zetrzeć ostatnią część ciasta. |
Krok 5 |
Piec w 180 st. C 50-55 min. Wystudzone ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki. |
Krok 6 |
Można posypać cukrem pudrem. Smacznego, ciasto smakuje wybornie. |