| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: ubić pianę z białek z cukrem, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na wcześniej wysmarowaną Kasią i posypaną blachę. |
| Krok 2 |
| Piec ok. 15 min. w temp. 160 stopni (termoobieg). Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. |
| Krok 3 |
| Placek kokosowy: Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zostawić na później do masy. Ubić pianę z białek ze szklanką cukru. |
| Krok 4 |
| Dodać wiórki kokosowe. Blaszkę wyłożyć pergaminem. Piec ok. 15 minut w temp. 150 stopni. Placek ma być upieczony na chrupiąca bezę. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. |
| Krok 5 |
| Masa: odlać sok z ananasów do szklanki. Jeśli nie ma całej szklanki, dolać wody. 3/4 szklanki soku zagotować z 1 łyżką cukru, w 1/4 szklanki rozpuścić budyń i wlać na wrzący sok ananasowy. Ugotować budyń. Zostawić do wystygnięcia. |
| Krok 6 |
| Żółtka utrzeć z Kasią. Dodawać po łyżce budyniu, dalej ucierając i na koniec pokrojone w kostkę ananasy. Masę wyłożyć na ciasto biszkoptowe i przykryć plackiem kokosowym. |
| Krok 7 |
| Rozpuścić czekoladę i polać wierzch w esy -floresy. Smacznego !!!! |