| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| BISZKOPT: Białka + 4 łyżki zimnej wody ubić mikserem, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka, a na końcu przesiane mąki z proszkiem oraz kakao. Lekko wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. | 
| Krok 2 | 
| Piec ok. 20 minut w 165 stopni C. | 
| Krok 3 | 
| Po ostudzeniu biszkopt posmarować dżemem z czarnej porzeczki i ułożyć na nim banany (7-8 sztuk) przekrojone wzdłuż (lub na plasterki). | 
| Krok 4 | 
| 750 ml śmietany 30% (może być też 36%) ubić na sztywno z cukrem waniliowym, a na końcu dodać żelatynę (2 łyżeczki rozpuszczone w wodzie 1/8 litra – ok. 125 ml). | 
| Krok 5 | 
| Rozsmarować na bananach i wyrównać. | 
| Krok 6 | 
| POLEWA : 1 czekoladę mleczną i 1 czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej (garnek w garnek), następnie dodać łyżkę Kasi i 2 żółtka. | 
| Krok 7 | 
| Dobrze wymieszać. | 
| Krok 8 | 
| Białka ubić na pianę i dodać do masy czekoladowej, dobrze wymieszać i rozsmarować na śmietanie. |