|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
mąka pszenna | 2 szklanki | |
mąka ziemniaczana | 0.33 szklanek | |
jaja | 5 sztuk | |
cukier | 1.5 szklanek | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
proszek do pieczenia | 1 łyżka | |
kakao | 0.5 szklanek | |
banan | 2 sztuki | |
aromat rumowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, aromatem i jajkami. |
Krok 2 |
Dodać mąki, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. |
Krok 3 |
Wyłożyć do podłużnej wysmarowanej Kasią formy połowę ciasta, na niej obrane banany i resztę ciasta. |
Krok 4 |
Piec ok. 1 godziny w 220 stopniach C. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |