Ciasto z bananami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 220 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka pszenna - 2 szklanki
  • mąka ziemniaczana - 0.33 szklanek
  • jaja - 5 sztuk
  • cukier - 1.5 szklanek
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • kakao - 0.5 szklanek
  • banan - 2 sztuki
  • aromat rumowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, aromatem i jajkami.
  2. Dodać mąki, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.
  3. Wyłożyć do podłużnej wysmarowanej Kasią formy połowę ciasta, na niej obrane banany i resztę ciasta.
  4. Piec ok. 1 godziny w 220 stopniach C.