Ciasto z bitą śmietaną

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
cukier1 szklanka
mąka pszenna1 szklanka
jajko6 sztuk
kakao2 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Bita śmietana:
śmietana 36%500 gramów
smietana fix2 opakowania
cukier puder4 łyżki
Dodatki:
Kostka do pieczenia Kasia10 gramów
wydrylowane wiśnie1 szklanka
czekolada100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Białka ubić, stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto wyłożyć na natłuszczaną blachę. Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni.
Krok 2
Bita śmietana: Śmietanę ubić z usztywniaczami i cukrem.
Krok 3
Ciasto z bitą śmietaną: Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować częścią bitej śmietany. Wcisnąć wiśnie, przykryć drugim kawałkiem ciasta. Posmarować pozostałą masą. Posypać startą czekoladą.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl