Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

50 gramów

5 łyżek

1 łyżeczka

masa:

0.5 litra

0.5 szklanki

3 łyżeczki

dodatkowo:

1 puszka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i Kasię. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopniach.

Krok 2

Żelatynę rozpuścić wg. przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijać na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodać cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do całkowitego wymieszania składników.

Krok 3

Przygotować galaretkę w ¾ podanej na opakowaniu wody. Masę rozsmarować na biszkopcie i ułożyć brzoskwinie pocięte na ćwiartki. Zalać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej