Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

dodatkowo:

1 puszka

1 opakowanie

masa:

3 łyżeczki

0.5 litra

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i Kasię. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopniach.

Krok 2

Żelatynę rozpuścić wg. przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijać na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodać cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do całkowitego wymieszania składników.

Krok 3

Przygotować galaretkę w ¾ podanej na opakowaniu wody. Masę rozsmarować na biszkopcie i ułożyć brzoskwinie pocięte na ćwiartki. Zalać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej