Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową

3


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
jajko5 sztuk
cukier5 łyżek
Kostka do pieczenia Kasia50 gramów
mąka5 łyżek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Masa:
Śmietana 30%0.5 litrów
cukier puder0.5 szklanek
żelatyna3 łyżeczki
Dodatkowo:
brzoskwinie1 puszka
galaretka brzoskwiniowa1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i Kasię. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopniach.
Krok 2
Żelatynę rozpuścić wg. przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijać na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodać cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do całkowitego wymieszania składników.
Krok 3
Przygotować galaretkę w ¾ podanej na opakowaniu wody. Masę rozsmarować na biszkopcie i ułożyć brzoskwinie pocięte na ćwiartki. Zalać tężejącą galaretką.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl