| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. |
| Krok 2 |
| Na końcu dodać sparzoną, otartą skórkę z cytryny i obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. |
| Krok 4 |
| Piec w 180º C 25-30 min. (do suchego patyczka). |
| Krok 5 |
| Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, ugotować z 3 szklankami mleka, do gorącego wsypać suche galaretki, dobrze wymieszać, żeby się rozpuściły. |
| Krok 6 |
| Masę wylać na ciasto, wstawić do lodówki, gdy zastygnie - polać ulubioną polewą. Smacznego :) |