Ciasto z budyniem bardzo łatwe

7


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
jajko4 sztuki
cukier wanilinowy1 opakowanie
cukier0.5 szklanek
mąka pszenna1.5 szklanek
mąka ziemniaczana0.5 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
skórka z cytryny1 sztuka
budyń śmietankowy2 opakowania
mleko3.5 szklanki
galaretka truskawkowa2 opakowania
polewa czekoladowa1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.
Krok 2
Na końcu dodać sparzoną, otartą skórkę z cytryny i obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Krok 4
Piec w 180º C 25-30 min. (do suchego patyczka).
Krok 5
Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, ugotować z 3 szklankami mleka, do gorącego wsypać suche galaretki, dobrze wymieszać, żeby się rozpuściły.
Krok 6
Masę wylać na ciasto, wstawić do lodówki, gdy zastygnie - polać ulubioną polewą. Smacznego :)
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl