Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. |
Krok 2 |
Na końcu dodać sparzoną, otartą skórkę z cytryny i obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. |
Krok 3 |
Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. |
Krok 4 |
Piec w 180º C 25-30 min. (do suchego patyczka). |
Krok 5 |
Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, ugotować z 3 szklankami mleka, do gorącego wsypać suche galaretki, dobrze wymieszać, żeby się rozpuściły. |
Krok 6 |
Masę wylać na ciasto, wstawić do lodówki, gdy zastygnie - polać ulubioną polewą. Smacznego :) |