Ciasto z czereśniami
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 160 C °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • czereśnie - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Ubić piane z białek, dodać cukier, na końcu żółtka.
  2. Tę masę wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem.
  3. Wlać ciepłą rozpuszczoną Kasię, wszystko wymieszać.
  4. Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę wylać ciasto i ułożyć owoce.
  5. Piec w średnio nagrzanym piekarniku aż się zrumieni