Ciasto z czereśniami
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 160 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • jajka - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • oliwa - 3 łyżki
  • ocet - 1 łyżka
  • czereśnie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem. Dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę i ocet.
  2. Ciasto utrzeć na gładką masę.
  3. Czereśnie umyć i usunąć pestki.
  4. Blaszkę wysmarować Kasią i wysypać mąką krupczatką lub tartą bułką.
  5. Przelać ciasto na blachę,
  6. Na wierzch wyłożyć czereśnie, można zrobić kruszonkę.
  7. Piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.