|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
jajka | 6 sztuk | |
cukier | 1 szklanka | |
mąka | 3 szklanki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
oliwa | 3 łyżki | |
ocet | 1 łyżka | |
czereśnie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem. Dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę i ocet. |
Krok 2 |
Ciasto utrzeć na gładką masę. |
Krok 3 |
Czereśnie umyć i usunąć pestki. |
Krok 4 |
Blaszkę wysmarować Kasią i wysypać mąką krupczatką lub tartą bułką. |
Krok 5 |
Przelać ciasto na blachę, |
Krok 6 |
Na wierzch wyłożyć czereśnie, można zrobić kruszonkę. |
Krok 7 |
Piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |