| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na początek robimy zaczyn: pokruszone drożdże zasypujemy łyżką cukru i mieszamy. |
| Krok 2 |
| Dodajemy 2 łyżki ciepłego mleka i mieszając dodajemy 2 łyżki mąki. Odstawiamy do podwojenia objętości. |
| Krok 3 |
| Puree z dyni: dynie obieramy, usuwamy farfocle i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnuszka i wlewamy 3 łyżki wody, aby nie przywarła do garnka. Gotujemy, aż będzie miękka. Puree robimy za pomocą widelca lub blendera. |
| Krok 4 |
| Kasię rozpuszczamy i wszystkie składniki mieszamy ze sobą razem z zaczynem. |
| Krok 5 |
| Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wykładamy do nasmarowanej Kasią formy i pieczemy max 45-60 minut w 170 stopniach. |