|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 200 gramów | |
dynia | 500 gramów | |
mąka | 300 gramów | |
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 200 gramów | |
cynamon | 1 łyżeczka | |
kardamon | 1 szczypta | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
soda oczyszczona | 1 łyżeczka | |
rodzynki | 100 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. |
Krok 2 |
Suche składniki (mąkę, cukier, przyprawy, sodę i proszek) wymieszać. Jajka rozbić, dodać rozpuszczoną Kasię, suche składniki, rodzynki i startą dynię. Dobrze wymieszać. |
Krok 3 |
Formę keksówkę nasmarować Kasią i wysypać tartą bułką. |
Krok 4 |
Wyłożyć ciasto i wstawić do piekarnika na ok. 1 godzinę temp. 180 st. Sprawdzać patyczkiem. W razie potrzeby dopiec. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |