| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 200 gramów | |
| dynia | 500 gramów | |
| mąka | 300 gramów | |
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 200 gramów | |
| cynamon | 1 łyżeczka | |
| kardamon | 1 szczypta | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| soda oczyszczona | 1 łyżeczka | |
| rodzynki | 100 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. |
| Krok 2 |
| Suche składniki (mąkę, cukier, przyprawy, sodę i proszek) wymieszać. Jajka rozbić, dodać rozpuszczoną Kasię, suche składniki, rodzynki i startą dynię. Dobrze wymieszać. |
| Krok 3 |
| Formę keksówkę nasmarować Kasią i wysypać tartą bułką. |
| Krok 4 |
| Wyłożyć ciasto i wstawić do piekarnika na ok. 1 godzinę temp. 180 st. Sprawdzać patyczkiem. W razie potrzeby dopiec. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |