ciasto z galaretką
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • mąka - 1.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • galaretka owocowa - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 10 gramów
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • owoce

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę rozpuszczamy i zostawiamy do stężenia.
  2. Składniki na ciasto miksujemy, wylewamy na blaszkę posmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą. Pieczemy 20 minut w temp. 200 C.
  3. Na zimne ciasto układamy owoce i zalewamy tężejąca galaretką, wkładamy do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.