Ciasto z galaretką i jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

745

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

12 łyżek

4.5 łyżki

3 łyżeczki

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

krem:

1 kilogram

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

masa budyniowa:

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować trzy biszkopty.

Krok 2

Na każdy ubić 4 białka, dodać 4 łyżki cukru, 1,5 łyżki mąki pszennej oraz 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i 4 żółtka.

Krok 3

Ubić.

Krok 4

Pierwszy biszkopt piec bez dodatków, do drugiego dodać kisiel wiśniowy, a do trzeciego kakao.

Krok 5

Upiec biszkopty, każdy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i zagotować.

Krok 7

Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać rozpuszczoną galaretkę wiśniową, a do drugiej agrestową.

Krok 8

Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu i utrzeć z Kasią

Krok 9

Układać warstwami: biszkopt bez dodatków, masa budyniowa, jabłka z galaretką agrestową, biszkopt kakaowy, masa budyniowa, jabłka z galaretką wiśniową, biszkopt z kisielem wiśniowym.

Krok 10

Na koniec ciasto polewamy polewą czekoladową. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej