|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 12 łyżek | |
mąka | 16 łyżek | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
jabłko | 1 kilogram | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jaka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy, później dodajemy mąkę i proszek do pieczenia (przesiane przez sito). |
Krok 2 |
Dokładnie wymieszać. |
Krok 3 |
Dodać pokrojone w kostkę jabłka i rozpuszczoną Kasię. |
Krok 4 |
Formę wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą. |
Krok 5 |
Ciasto wlać do formy i piec przez ok. 45 minut w temperaturze 175 stopni. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |