Ciasto z jabłkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 175 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 12 łyżek
  • mąka - 16 łyżek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • jabłko - 1 kilogram
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Jaka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy, później dodajemy mąkę i proszek do pieczenia (przesiane przez sito).
  2. Dokładnie wymieszać.
  3. Dodać pokrojone w kostkę jabłka i rozpuszczoną Kasię.
  4. Formę wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą.
  5. Ciasto wlać do formy i piec przez ok. 45 minut w temperaturze 175 stopni.