| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 2 szklanki | |
| cukier | 1.5 szklanek | |
| jajko | 5 sztuk | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
| oliwa | 0.3 szklanek | |
| woda | 0.7 szklanek | |
| jabłko | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cukier, jaja i cukier waniliowy zmiksować. |
| Krok 2 |
| Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oliwę wymieszaną z wodą. |
| Krok 3 |
| Wszystko dobrze wymieszać. |
| Krok 4 |
| Ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. |
| Krok 5 |
| Powrzucać jabłka pokrojone w ósemki. |
| Krok 6 |
| Piec na rumiany kolor. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |