|
Składniki | ||
mąka | 2 szklanki | |
cukier | 1.5 szklanek | |
jajko | 5 sztuk | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
oliwa | 0.3 szklanek | |
woda | 0.7 szklanek | |
jabłko | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukier, jaja i cukier waniliowy zmiksować. |
Krok 2 |
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oliwę wymieszaną z wodą. |
Krok 3 |
Wszystko dobrze wymieszać. |
Krok 4 |
Ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. |
Krok 5 |
Powrzucać jabłka pokrojone w ósemki. |
Krok 6 |
Piec na rumiany kolor. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |