Ciasto z jabłkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  •  °C

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 1.5 szklanek
  • jajko - 5 sztuk
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie
  • oliwa - 0.3 szklanek
  • woda - 0.7 szklanek
  • jabłko - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Cukier, jaja i cukier waniliowy zmiksować.
  2. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oliwę wymieszaną z wodą.
  3. Wszystko dobrze wymieszać.
  4. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.
  5. Powrzucać jabłka pokrojone w ósemki.
  6. Piec na rumiany kolor.