| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 4 szklanki | |
| żółtko | 4 sztuki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1.5 sztuk | |
| śmietana | 2 łyżki | |
| proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
| cukier | 14 łyżek | |
| Nadzienie: | ||
| jabłko | 2 kilogramy | |
| cukier | 3 łyżki | |
| galaretka | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przepis na ciasto: Ciasto zagnieść z wszystkich składników. |
| Krok 2 |
| Podzielić na 2 części. |
| Krok 3 |
| Przepis na nadzienie: jabłka uprażyć, dodać cukier i galaretkę w proszku. |
| Krok 4 |
| Przekładanie ciasta: ciasto - jabłka - ciasto. |
| Krok 5 |
| Piec około 1 godziny. |
| Krok 6 |
| Wskazówki: Można użyć jabłka ze słoika (2-3 słoiki). |
| Krok 7 |
| Według mnie wystarczą 3 żółtka. |
| Krok 8 |
| Ciasta nie rozwałkowuję tylko wylepiam formę. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |