CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
mąka pszenna3 szklanki
cukier puder0.75 szklanek
cukier waniliowy1 opakowanie
żółtko jajka3 sztuki
śmietana2 łyżki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Masa budyniowa:
mleko 2%1 litr
budyń bananowy3 opakowania
Ponadto:
jabłko7 sztuk
cukier puder
Przygotowanie
Krok 1
Z mąki, cukru pudru, Kasi, żółtek, cukru waniliowego, 2 łyżek śmietany i 2 łyżek proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.
Krok 2
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Jedną część ciasta obsypać mąką i rozwałkować, włożyć do wysmarowanej tylko Kasią blachy o wymiarach 24 x 36 cm.
Krok 4
Jabłka obrać, pokroić w kawałki, ułożyć na cieście kawałek przy kawałku.
Krok 5
Na owoce wylać gorący budyń i rozprowadzić po całych owocach.
Krok 6
Rozwałkować drugą część ciasta i położyć na gorący budyń, wstawić do piekarnika na 50 min. na 160 st C.
Krok 7
Gdy ciasto ostygnie, posypać cukrem pudrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl