Przygotowanie |
Krok 1 |
Z mąki, cukru pudru, Kasi, żółtek, cukru waniliowego, 2 łyżek śmietany i 2 łyżek proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. |
Krok 2 |
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. |
Krok 3 |
Jedną część ciasta obsypać mąką i rozwałkować, włożyć do wysmarowanej tylko Kasią blachy o wymiarach 24 x 36 cm. |
Krok 4 |
Jabłka obrać, pokroić w kawałki, ułożyć na cieście kawałek przy kawałku. |
Krok 5 |
Na owoce wylać gorący budyń i rozprowadzić po całych owocach. |
Krok 6 |
Rozwałkować drugą część ciasta i położyć na gorący budyń, wstawić do piekarnika na 50 min. na 160 st C. |
Krok 7 |
Gdy ciasto ostygnie, posypać cukrem pudrem. |