| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z mąki, cukru pudru, Kasi, żółtek, cukru waniliowego, 2 łyżek śmietany i 2 łyżek proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. |
| Krok 2 |
| Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. |
| Krok 3 |
| Jedną część ciasta obsypać mąką i rozwałkować, włożyć do wysmarowanej tylko Kasią blachy o wymiarach 24 x 36 cm. |
| Krok 4 |
| Jabłka obrać, pokroić w kawałki, ułożyć na cieście kawałek przy kawałku. |
| Krok 5 |
| Na owoce wylać gorący budyń i rozprowadzić po całych owocach. |
| Krok 6 |
| Rozwałkować drugą część ciasta i położyć na gorący budyń, wstawić do piekarnika na 50 min. na 160 st C. |
| Krok 7 |
| Gdy ciasto ostygnie, posypać cukrem pudrem. |