Ciasto z jabłkiem i gruszką.
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 50 dekagramów
  • cukier - 10 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 25 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 2 sztuki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • sól - 1 szczypta
  • krem
  • jabłko - 0.5 kilogramów
  • gruszki - 0.5 kilogramów
  • cukier - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito.
  2. Następnie dodać żółtka, jajko, Kasię, cukry, szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto.
  3. Po wyrobieniu ciasto podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
  4. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę, położyć owoce i posypać cukrem.
  5. Następnie położyć drugą część ciasta. Upiec.
  6. Nadzienie: Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry.