|
Składniki | ||
mąka pszenna | 20 dekagramów | |
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 0.75 szklanek | |
olej | 6 łyżek | |
olejek rumowy | 1 unit | |
jagody | 60 dekagramów | |
cukier puder | 1 unit | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 gram |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Owoce opłukać, osączyć. |
Krok 2 |
Jajka ubić z cukrem, wlać 2 łyżki wody, esencję rumową , olej i przez chwilę ubijać. |
Krok 3 |
Wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i starannie wymieszać. |
Krok 4 |
Ciasto włożyć na wysmarowaną Kasią blachę średniej wielkości i przykryć owocami. |
Krok 5 |
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek formy (około 30 min). |
Krok 6 |
Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |