Ciasto z jagodami

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
mąka pszenna20 dekagramów
jajko4 sztuki
cukier0.75 szklanek
olej6 łyżek
olejek rumowy1 unit
jagody60 dekagramów
cukier puder1 unit
proszek do pieczenia1.5 łyżeczek
Kostka do pieczenia Kasia1 gram
Przygotowanie
Krok 1
Owoce opłukać, osączyć.
Krok 2
Jajka ubić z cukrem, wlać 2 łyżki wody, esencję rumową , olej i przez chwilę ubijać.
Krok 3
Wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i starannie wymieszać.
Krok 4
Ciasto włożyć na wysmarowaną Kasią blachę średniej wielkości i przykryć owocami.
Krok 5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek formy (około 30 min).
Krok 6
Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl