ciasto z jagodami na biszkopcie
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • użytkownik nie podał temperatury °C

Składniki:

  • mąka - 1.5 szklanek
  • cukier puder - 1.5 szklanek
  • jajko - 8 sztuk
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mleko - 0.5 litrów
  • mąka - 2 łyżki
  • budyń śmietankowy - 2 łyżki
  • cukier puder - 0.6 szklanek
  • jagody - 1 unit
  • galaretka cytrynowa - 3 opakowania
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Przepis na biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę.
  2. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
  3. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem.
  5. Wystudzić.
  6. Kasię utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu.
  7. Krem utrzeć na puszystą masę.
  8. Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką cytrynową.