Ciasto z kaszą manną

4


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
Masa:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mleko1 litr
kasza manna1 szklanka
cukier1 szklanka
kakao3 łyżki
bakalie5 dekagramów
Spód i wierzch:
herbatniki5 opakowań
Polewa:
czekolada1 opakowanie
Dekoracja:
płatki migdałowe
Przygotowanie
Krok 1
1 litr mleka, Kasię oraz szklankę cukru zagotować, a następnie dodać szklankę kaszy manny i gotować według przepisu na opakowaniu (w moim przypadku 3-4 min).
Krok 2
Następnie dodać kakao oraz bakalie i dobrze wymieszać.
Krok 3
Do formy ok. 26 cm x 26 cm wyłożonej wcześniej warstwą herbatników wylać gorącą masę i przykryć drugą warstwą herbatników (można zrobić w formie prostokątnej - większej, ale wtedy ciasto jest niższe).
Krok 4
Następnie podgrzać połamaną czekoladę z odrobiną mleka w mikrofalówce przez 2 min., albo na gazie do rozpuszczenia.
Krok 5
Polać nią ciasto i posypać póki ciepłe posypką (dowolną - w moim przypadku płatki migdałów).
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl