| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do miski wbić całe jajka, wsypać 1 szklankę cukru i ubić na puszysty krem. |
| Krok 2 |
| Kasię rozpuścić i przestudzić. Następnie wlać do ubitych jajek, wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. |
| Krok 3 |
| Ciasto wylać do przygotowanej, dużej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 15 minut w temp 180 stopni. |
| Krok 4 |
| Jabłka obrać, pokroić na kawałki, wsypać do rondla. Wlać 2 łyżki wody i rozgotować. Następnie zdjąć z ognia, dodać pozostały cukier, cynamon i wymieszać. |
| Krok 5 |
| Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, podczas gotowania wsypać wiórka kokosowe. |
| Krok 6 |
| Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, odłożyć do przestygnięcia. |
| Krok 7 |
| Na ostudzone, upieczone ciasto wyłożyć marmoladę z jabłek, wylać budyń, ostudzić, następnie wlać krzepnącą galaretkę. |
| Krok 8 |
| Włożyć do lodówki, ozdobić według uznania. |