Ciasto z kokosowym budyniem

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia25 dekagramów
jajko5 sztuk
mąka pszenna1 szklanka
cukier1.5 szklanek
mąka ziemniaczana0.5 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
budyń kokosowy2 opakowania
mleko1 litr
wiórki kokosowe0.5 szklanek
galaretka malinowa2 opakowania
jabłko1 kilogram
cynamon1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Do miski wbić całe jajka, wsypać 1 szklankę cukru i ubić na puszysty krem.
Krok 2
Kasię rozpuścić i przestudzić. Następnie wlać do ubitych jajek, wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Krok 3
Ciasto wylać do przygotowanej, dużej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 15 minut w temp 180 stopni.
Krok 4
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, wsypać do rondla. Wlać 2 łyżki wody i rozgotować. Następnie zdjąć z ognia, dodać pozostały cukier, cynamon i wymieszać.
Krok 5
Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, podczas gotowania wsypać wiórka kokosowe.
Krok 6
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, odłożyć do przestygnięcia.
Krok 7
Na ostudzone, upieczone ciasto wyłożyć marmoladę z jabłek, wylać budyń, ostudzić, następnie wlać krzepnącą galaretkę.
Krok 8
Włożyć do lodówki, ozdobić według uznania.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl