Przygotowanie |
Krok 1 |
Do miski wbić całe jajka, wsypać 1 szklankę cukru i ubić na puszysty krem. |
Krok 2 |
Kasię rozpuścić i przestudzić. Następnie wlać do ubitych jajek, wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. |
Krok 3 |
Ciasto wylać do przygotowanej, dużej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 15 minut w temp 180 stopni. |
Krok 4 |
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, wsypać do rondla. Wlać 2 łyżki wody i rozgotować. Następnie zdjąć z ognia, dodać pozostały cukier, cynamon i wymieszać. |
Krok 5 |
Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, podczas gotowania wsypać wiórka kokosowe. |
Krok 6 |
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, odłożyć do przestygnięcia. |
Krok 7 |
Na ostudzone, upieczone ciasto wyłożyć marmoladę z jabłek, wylać budyń, ostudzić, następnie wlać krzepnącą galaretkę. |
Krok 8 |
Włożyć do lodówki, ozdobić według uznania. |