Ciasto z krakersami

Składniki:

    spód
  • krakersy - 3 opakowania
  • masa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1.5 opakowań
  • mleko - 1 litr
  • cukier - 1.5 szklanek
  • mąka pszenna - 6 łyżek
  • mąka ziemniaczana - 4 łyżki
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • polewa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier - 0.5 szklanek
  • woda - 3 łyżki
  • kakao - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki masy gotujemy jak budyń, po ostudzeniu dodajemy Kasię.
  2. Wszystkie składniki polewy gotujemy przez 3 min.
  3. Na dno blachy kładziemy krakersy, przekładamy to masą.
  4. Robimy 3 warstwy.
  5. Wierzch polewamy polewą.