Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • ciasto biszkoptowe - 1 sztuka
  • krem
  • zimne mleko - 300 mililitrów
  • mandarynki - 1 opakowanie
  • śmietana 36% - 0.5 litrów
  • krem ajerkoniakowy do tortów - 1 opakowanie
  • żelatyna - 2 łyżeczki
  • wierzch
  • herbatniki w wódce - 1 opakowanie
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopt wedle ulubionego przepisu.
  2. Krem ajerkoniak zmiksować z 300 ml zimnego mleka, rozsmarować na biszkopcie, na kremie poukładać mandarynki lub brzoskwinie.
  3. Z 0,5 l śmietany ubić, rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny, dodać na końcu ubijania.
  4. Wylać na owoce, poukładać herbatniki namoczone w soku lub w wódce, polać polewą.