Ciasto z kremem pomarańczowym...
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180st. °C

Składniki:

    ciasto
  • gotowy biszkopt - 2 sztuki
  • masa budyniowa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • jajko - 2 sztuki
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • pomarańcza - 2 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • woda - 1 szklanka
  • lukier
  • pomarańcza - 1 sztuka
  • cukier puder - 1 unit
  • wierzch
  • wiórki kokosowe - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Upiec 2 biszkopty jasne według własnego przepisu.
  2. Wycisnąć sok z 2 pomarańczy, wlać do garnka dodając 1 szklankę wody, 1szklankę cukru i kostkę Kasi. Wstawić na lekki ogień, żeby Kasia się rozpuściła, nie doprowadzając do zagotowania.
  3. 2 jajka połączyć z 2 budyniami i dobrze wymieszać.
  4. Wlać do garnka, cały czas mieszając doprowadzić do masy budyniowej.
  5. Letnią masę wylać na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.
  6. Na wierzch zrobić lukier z pomarańczy i cukru pudru. Polać ciasto, można posypać wiórkami kokosowymi.