Ciasto z kremem pomarańczowym...

2


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
gotowy biszkopt2 sztuki
Masa budyniowa:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
jajko2 sztuki
budyń waniliowy2 opakowania
pomarańcza2 sztuki
cukier1 szklanka
woda1 szklanka
Lukier:
pomarańcza1 sztuka
cukier puder1 unit
Wierzch:
wiórki kokosowe1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Upiec 2 biszkopty jasne według własnego przepisu.
Krok 2
Wycisnąć sok z 2 pomarańczy, wlać do garnka dodając 1 szklankę wody, 1szklankę cukru i kostkę Kasi. Wstawić na lekki ogień, żeby Kasia się rozpuściła, nie doprowadzając do zagotowania.
Krok 3
2 jajka połączyć z 2 budyniami i dobrze wymieszać.
Krok 4
Wlać do garnka, cały czas mieszając doprowadzić do masy budyniowej.
Krok 5
Letnią masę wylać na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.
Krok 6
Na wierzch zrobić lukier z pomarańczy i cukru pudru. Polać ciasto, można posypać wiórkami kokosowymi.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl